Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

På gång vid Centralen

Det är många arbeten på gång runt centralen och under augusti månad påbörjas flera arbeten runt om centralens arbetsområde.

  • Från och med första veckan i augusti och cirka sex veckor framåt utför vi arbeten vid rondellen norr och Centralstationen. Trafiken är som mest påverkad första och andra veckan för att sedan lättas upp. Mer detaljerad information samt karta för omledning går att läsa på Trafik Göteborgs webbplats här

  • Mellan Regionens hus och E45:an kommer en arbetsväg och mottagargrop att upprättas för att transportera material till vår arbetsplats. Under kortare perioder kan bullrande ljud förekomma när vi sätter spont. Arbetet sker andra och tredje veckan i augusti.

  • Intill Nils Ericssonterminalen pågår arbete med att sänka ner så kallade slitsmurskorgar. För detta arbete behöver vi skapa en ny arbetsväg på cirka 8-10 meters bredd. Arbetsvägen kommer att vara på plats från slutet av augusti och användas under hösten. På grund av säkerhetsskäl kommer intilliggande vägar att stängas av när vi ska flytta de stora slitsmurskorgarna från en plats till en annan. Det innebär att korsade gång- och cykelbanor, körfält och busskörfält inte kan användas. Avstängningarna beräknas pågå från ett par till cirka tio minuter per gång. Trafikljus på plats kommer att styra avstängningen och arbetsvägen kommer främst att användas kvällstid och nattetid för att påverkan på omgivningen ska bli så liten som möjlig.