Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu öppnar gångvägen på Kruthusgatan igen

På morgonen den 30 september öppnas gångvägen som varit avstängd mellan Nils Ericssonterminalen och Kruthusgatan 17.

Gång-och cykelvägen på Kruthusgatan stängdes tillfälligt av i mitten på augusti på grund av säkerhetsskäl. Fram tills nu har gående och cyklister, via omledning på Gullbergsvassgatan samt en temporär väg mellan Centralens arbetsområde, kunnat ta sig förbi området.

Från den 30 september kan gående ta sig fram på Kruthusgatan igen. För att skydda gående kommer delar av vägen gå igenom containrar. Det innebär att cyklister hänvisas att fortsätta använda den nuvarande omledningen via Gullbergsvassgatan (rödmarkerat i kartan nedan) på grund av säkerhetsskäl då utrymmet i containrarna är begränsat. Observera att gångvägen går bakom vår bentonitstation som är placerad vi Centralstationen, se grön markering i nedan karta.

Vid några tillfällen framöver kommer vi att behöva utföra arbeten nära den ordinarie gång- och cykelvägen, och då tillfälligt behöva hänvisa till den temporära vägen (i rött nedan).

gc.jpg