Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten inför trafikomläggning i april 2020

I april 2020 kommer en trafikomläggning att göras i Centralenområdet. Då kommer in- och utfarten från Centralstationen att flyttas. I januari påbörjar vi förberedande arbeten inför omläggningen.

Vi ska utöka vårt arbetsområde runtomkring Nils Ericsonsterminalen i april. Det innebär att en trafikomläggning i Centralenområdet kommer att genomföras i april. Då kommer exempelvis cirkulationsplatsen på Bergslagsgatan att göras om, och infarten till Nils Ericsonsterminalen samt Centralstationen att flyttas.   

En ny in- och utfart till och från Centralstationen och Nils Ericsonsterminalen kommer att anläggas via Gullbergsvassgatan och Kruthusgatan. Mer detaljerad information om trafikomläggningen kommer framöver.

Påverkan på gångvägen mellan Kruthusgatan och Centralstationen

För att vi ska kunna bygga den nya in- och utfarten behöver vi stänga av gångvägen mellan Kruthusgatan och Centralstationen. Gångvägen är avstängd mellan 7 januari-1april. Under tiden leds gående om via omledning på Gullbergsvassgatan samt en temporär väg mellan deletapp Centralens arbetsområden, se grön markering i nedan karta.