Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fler historiska fynd vid Skansen lejonet

De arkeologiska utgrävningarna vid Skansen Lejonet har fortsatt vara lyckosamma. Nyligen påträffades en välbevarad timmerkista, ett skaft till en armborstpil samt en så kallad testikeldolk som var en vanligt förekommande dolktyp under 1300-1500-talet.

Vi har ett tätt samarbete med Arkeologerna som är en del av Statens historiska museer. Arkeologerna ansvarar för de arkeologiska utgrävningarna hos oss i Västlänken och dokumenterar och bedömer vad som ska göras med de fynd som påträffas. Våra arbetsplatser gränsar ibland till historiskt intressanta platser där vi till följd av våra arbeten bidrar till möjligheten att undersöka och läsa oss mer om Göteborgs historia. Skansen Lejonet uppfördes i slutet av 1600-talet och har varit ett spännande område för Arkeologerna att ta del av. Här har vi tidigare påträffat bland annat ett gammalt solur, tappkranar till öltunnor samt delar av klädesplagg.

Läs mer om arkeologernas fynd på deras blogg som du hittar här