Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På bilden syns den nybyggda vägen Kruthuslänken mellan Gullbergsvassgatan och Kruthusgatan.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny väg till Centralstationen och Nils Ericson terminalen

Från den 4 juni blir det en ny väg för trafikanter som ska till och från Centralstationen och Nils Ericson terminalen. Då öppnar den nybyggda vägen Kruthuslänken som går mellan Gullbergsvassgatan och Kruthusgatan. Följ skyltning på plats.

På en del av Västlänkens deletapp Centralens arbetsområde i höjd med postterminalen har Kruthuslänken byggts. Det gör att trafikanter, som exempelvis ska hämta eller lämna nära och kära, får åka via Kruthuslänken för att ta sig till och från Centralstationen och Nils Ericson terminalen. Det är viktigt att vara uppmärksam och att följa skyltningen på plats. Kruthuslänken är byggd ovanpå en 30 meter lång färdig del av Västlänkens tågtunnel.

I slutet av juni utökar vi vårt arbetsområde i riktning mot Gullberget vilket innebär att en del av Kruthusgatan stängs. Det kommer fortsatt att vara möjligt att angöra till lastgatan på Kruthusgatan. Klicka här för att se en kartbild över biltrafiken (pdf-fil, öppnas in nytt fönster).

Hur påverkas gående och cyklister? 

För gående och cyklister blir det mindre förändringar. Den temporära gång- och cykelvägen över deletapp Centralens arbetsområde, mellan Gullbergsvassgatan och Kruthusgatan, flyttas och placeras intill Kruthuslänken. Gående som ska till Centralstationen eller Nils Ericson terminalen hänvisas till att använda gångvägen på Kruthusgatan. Cyklister hänvisas till att använda Kruthuslänken för att nå Gullbergsvass. För att se tillgängliga gång- och cykelstråk i området, klicka här (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.