Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Installation av spont vid Nils Ericson terminalen

I början av juli påbörjar vi installation av spont på arbetsområdet vid Nils Ericson terminalen. Arbetet beräknas pågå i cirka två veckor. Störningar i form av buller kan förekomma under arbetsperioden.

Tidigare i april utökade vi vårt arbetsområde vilket gör att vi tillfälligt behöver demontera fyra bussgater placerade längst norrut i Nils Ericson terminalen. Efter byggnationen är färdig återuppbyggs terminalen ovan mark.

På redan befintligt arbetsområde kommer vi att installera spont på vardagar mellan klockan 07-19. Arbetet beräknas att pågå i cirka två veckor. Installation av spont gör vi för att kunna schakta säkert ner till rätt djup och för att stabilisera schaktväggarna. 

Under arbetsperioden kan störningar i form av buller och vibrationer förekomma. Arbetet kommer inte att påverka trafiken i området.

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.