Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Trafik Göteborg.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Del av Kruthusgatan stängd för genomfartstrafik

Från den 22 juni är en del av Kruthusgatan stängd för genomfartstrafik. Biltrafikanter hänvisas via nyöppnade Kruthuslänken för att nå verksamheterna på Kruthusgatan eller Centralstationen. Cyklister leds om via Gullbergsvassgatan. Följ skyltning på plats

I slutet av juni utökas Västlänkens deletapp Centralens arbetsområde i riktning mot Gullberg, vilket innebär att en del av Kruthusgatan stängs för genomfartstrafik. För att nå till exempel verksamheterna eller gästparkeringarna på Kruthusgatan 17 hänvisas biltrafiken att använda den nyöppnade vägen Kruthuslänken.

Om du ska parkera i parkeringsgaraget på Kruthusgatan hänvisas du till att använda Falutorgslänken fram till 3 augusti. Då stängs Falutorgslänken och en ny infart till parkeringsgaraget öppnas via Kruthusgatan. Klicka här för att se en kartbild över biltrafiken (pdf-fil, öppnas i nytt fönster).

Cyklister som ska till och från Kruthusgatan hänvisas till att åka via Kruthuslänken. Gående kan använda gångvägen på Kruthusgatan, från Centralstationen och Nils Ericson terminalen, eller Kruthuslänken för att ta sig fram i området. 

Kruthusgatan öppnas preliminärt för genomfartstrafik i slutet av 2022.

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.