Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Betongtunneln växer fram

Arbetet med betongtunneln mellan Station Centralen och Gullberg går framåt. På den sträckan är nu 150 meter av tunneln färdig och 245 meter av tågtunnelns botten är gjuten.

I december 2019 gjöts den första delen av tågtunnelns botten på deletapp Centralen. Sedan dess har arbetet med att bygga betongtunneln pågått. Först gjuter vi tågtunnels botten innan vi går vidare med hjälp av en formvagn som gör det möjligt att gjuta tunnels väggar och tak samtidigt.

På den sträckan där vi gjöt tågtunnels botten i december 2019, har även den nya vägen Kruthuslänken byggts ovanpå den färdiga tunneldelen. Totalt är 150 meter av betongtunneln helt färdig och 245 meter av tågtunnelns botten är gjuten.

Hör byggledaren Peter berätta mer om tunnelarbetet i spelaren nedan. Vill du se mer inifrån den färdiga tunneln? Besök Västlänkens profil på Instagram.

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.