Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: NCC.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bullrande arbete vid Nils Ericson terminalen

Arbetet med att bygga Västlänkens deletapp Centralen går framåt. Mellan 14-25 september kommer bullrande arbeten att pågå vid den norra delen av Nils Ericson terminalen, närmast Regionens hus. Arbetet sker på vardagar mellan klockan 7-19.

Tidigare under sommaren påbörjades den tillfälliga demonteringen av Nils Ericson terminalen för att ge plats för Västlänkens station Centralen. Innan vi kan påbörja arbetet med att bygga hela stationen behöver vi ta bort grundläggningen för den delen av Nils Ericson terminalen vi tillfälligt demonterat. När vi är färdiga med byggnationen återuppbyggs terminalen ovan mark. 

Hur påverkas omgivningen?

Arbetet sker på vardagar mellan klockan 7-19 under perioden 14-25 september. Under tiden vi arbetar i området kommer störningar i form av buller att förekomma.

Ungefär 15 betongpålar ska dras upp från marken och även kapas. När det här arbetet är avslutat fortsätter vi med att förbereda marken i området inför kommande tunnelarbete.

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.