Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ledningsomläggningar vid Nils Ericson terminalen

Med start 17 augusti och fram till i slutet av december lägger vi om ledningar i höjd med bussgatan vid Nils Ericson terminalen. Under arbetsperioden påverkas framkomligheten för gående och cyklister.

Under sommaren har vi utfört ledningsomläggningar vid Nils Ericsonsplatsen. Nu flyttar arbetsområdet norrut, närmare Nils Ericson terminalen. I höjd med bussgatan kommer ett omfattande ledningsarbete att starta den 17 augusti. Arbetet beräknas att pågå till i slutet av december.

Arbetet påverkar framkomligheten för gående och cyklister. Gång- och cykelvägen förbi arbetsområdet flyttas något i sidled, men det kommer vara möjligt att ta sig fram. Framkomligheten för biltrafiken i området påverkas inte. Arbetet beräknas inte vara bullrande.

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.