Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: NCC.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dragning av spont runt Nils Ericson terminalen

På vardagar under perioden 23-29 september kommer bullrande arbeten att pågå runt Nils Ericson terminalen.

Vid Nils Ericson terminalen förbereder vi den mark som Västlänkens station Centralen kommer att ligga på. Under sommaren påbörjade vi den tillfälliga demonteringen av terminalen, för att ge plats för station Centralen. När vi är färdiga med byggnationen återuppbyggs terminalen ovan mark. 

Vi behöver nu dra upp den spont som installerades tidigare i år för att kunna fortsätta med byggnationen. Installation av spont gjorde vi för att kunna schakta säkert ner till rätt djup och för att stabilisera schaktväggarna. Arbetet pågår inne på vårt arbetsområde vid den norra delen av Nils Ericson terminalen, närmast Regionens hus.

Hur påverkas omgivningen?

Arbetet pågår på vardagar mellan klockan 07-19 under perioden 23-29 september. Under tiden vi arbetar i området kommer störningar i form av buller att förekomma. För att minimera vår påverkan på omgivningen använder vid bullermattor för att dämpa en del av bullret.

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.