Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snart startar sprängningar även på den västra sidan av Gullberg. Foto: NCC.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fler sprängningar vid Gullberg

I början av oktober påbörjar vi sprängningar på bägge sidor av Gullberg. Flera sprängningar kommer att ske på veckodagar mellan klockan 09:45-10:15 eller 15:00-15:30. Under tiden vi spränger påverkas framkomligheten i området.

I maj påbörjade vi sprängningar på Gullbergs östra sida. Snart startar även sprängningar på den västra sidan. På Gullbergs östra sida spränger vi två gånger i veckan, medan på den västra sidan kan sprängning ske upp till fyra gånger i veckan.

Sprängningar sker mellan klockan 09:45-10:15 eller 15:00-15:30. Vi kommer inte att spränga på bägge sidor samtidigt. Först spränger vi på ena sidan av Gullberg och en kort stund därefter sker på det andra sidan.

Hur påverkas omgivningen?

Inför varje sprängning görs säkerhetskontroller, arbetsområdet utryms och all trafik stoppas. Före sprängning ljuder korta signaler som följs av en kort tystnad strax före sprängning. Efteråt kommer en lång signal som betyder att sprängning är över.

Vid varje sprängning kommer biltrafiken, gående och cyklister på Gullbergsvassgatan, öster om Gullberget i höjd med Olskroksmotet, och Emerentias backe att stoppas i båda riktningar i ungefär 10-15 minuter. Infarten till Alstom stängs tillfälligt av när vi spränger. Flaggvakter står vid in- och utfart samt vägar kring arbetsområdet.

Bergtunneln genom Gullberg planeras vara färdig under sommaren 2021.

Förvarning om sprängning

Du som bor eller har verksamhet inom 300 meter från våra arbeten kan få en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger i ditt närområde. Du anmäler dig via ett webbformulär och väljer om du vill få en förvarning via sms, e-post eller bli uppringd. Läs mer och anmäl dig genom att klicka här.

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.