Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: NCC.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Parkering stängs vid Kanaltorget

Den 21 september stängs betalparkeringen på Kanaltorget permanent. Anledningen är att Västlänken och Göteborg stads projekt Hisingsbron behöver ytan för att utföra flera arbeten.

I området runtomkring Kanaltorget har det under en längre tid pågått mycket aktivitet. Trafikverkets projekt Västlänken har bland annat gjutit taket till tågtunneln. Göteborgs stads projekt Hisingsbron har förberett för att färdigställa byggnationen med en bussgata.

Eftersom att båda projekten behöver ytan för att kunna utföra flera arbeten kommer parkeringen att stängas permanent. Vill du veta var det finns parkeringsplatser i närheten kan du använda Göteborgs stads karta, som du når genom att klicka här.

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.