Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på borrigg som borrar för bergtunneln genom Gullberg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

I januari startar fler sprängningar vid Gullberg

Från den 11 januari 2021 kommer vi att utöka antalet sprängningstillfällen på Gullbergets östra sida. Totalt kan upp till fyra sprängningar ske per vecka i det här området.

Nu utökar vi antalet sprängningar på den östra sidan av Gullberget. Sprängningarna kommer att genomföras på vardagar, två till fyra gånger i veckan, någon gång mellan klockan 07:30-08:00, 09:45-10:15, 15:00-15:30 eller 16:00-16:30.

Hur påverkas omgivningen?

Inför varje sprängning görs säkerhetskontroller och arbetsområdet utryms. Före sprängning ljuder korta signaler som följs av en kort tystnad strax före sprängning. Efteråt kommer en lång signal som betyder att sprängning är över. Under sprängningarna på den östra sidan av Gullberget påverkas inte fordonstrafiken eller gående och cyklister i området.

Bergtunneln genom Gullberg planeras vara färdig under sommaren 2021.

Förvarning om sprängning

Du som bor eller har verksamhet inom 300 meter från våra arbeten kan få en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger i ditt närområde. Du anmäler dig via ett webbformulär och väljer om du vill få en förvarning via sms, e-post eller bli uppringd. Läs mer och anmäl dig genom att klicka här.

Trafikverket och deletapp Centralen bygger en av Västlänkens tre stationer. När station Centralen är klar har vi byggt bort en flaskhals i tågtrafiken och underlättat resandet i Göteborg och Västsverige.