Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På bilden syns ett hål i berget genom Gullberg tillsammans med en gul grävmaskin.

I slutet av mars 2021 gjorde vi ett genomslag i bergtunneln genom Gullberg.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu ser vi ljuset i tunneln!

I slutet av mars nådde Västlänkens deletapp Centralen en milstolpe. Då gjorde vi ett genomslag i bergtunneln genom Gullberg. Fram till i sommar pågår förstärkningsarbeten i tunneln.

Västlänkens deletapp Centralen sträcker sig från bron öster om E6 genom Gullberg och slutar vid Lilla Bommen. Sedan i maj 2020 har sprängningsarbetet genom Gullberg pågått för bergtunneln som är cirka 100 meter lång. I slutet av mars gjorde vi ett så kallat genomslag så nu kan vi se genom från bägge sidor av tunneln.

- Att vi har gjort ett genomslag i bergtunneln genom Gullberg är glädjande. Det är en viktig milstolpe i projektet, säger Mikael Larsson, delprojektledare för deletapp Centralen. 

Nu är sprängningsarbetet för tunneldrivningen genom Gullberg färdigt och fram till i sommar pågår förstärkningsarbeten i tunneln. Efter sommaren påbörjas kvarstående sprängningsarbete i schakten på tunnelns västra sida, närmast Kruthusgatan.

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.