Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Exempel på bandgående borrvagn

Exempel på bandgående borrvagn

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten - Södra vägen

Vi på Trafikverket har i uppdrag att planera och förbereda för bygget av Västlänken, en tunnel för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Som en del i det arbetet undersöker vi marken längs sträckan.

Etablering av grundvattenrör - korsningen Södra Vägen - Burgårdsgatan

Fredagen den 23 februari kommer Trafikverket att etablera ett grundvattenrör i trottoaren vid korsningen Södra Vägen - Burgårdsgatan. Detta gör vi för att kunna mäta grundvattennivåerna före, under och efter bygget av Västlänken.

Röret etableras med hjälp av en borrbandvagn. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Arbetet utförs mellan klockan 07-16.Placeringen av grundvattenröret har skett i samråd med fastighetsägaren.

Installation infiltrationsbrunn och grundvattenrör - korsningen Cederbourgsgatan - Södra vägen

Med start den 23 februari kommer Trafikverket att installera en infiltrationsbrunn och ett grundvattenrör i trottoaren i korsningen Cederbourgsgatan – Södra Vägen. 

Detta görs som en del i Västlänkens kontrollprogram för grundvatten. Arbetet kommer att utföras med en borrbandvagn och sker vardagar mellan klockan 07-17. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Gatuparkeringen längs Södra Vägen 71-75 kommer att vara avstängd dygnet runt från den 26 februari. Del av gångbana kommer att stängas av men alla portar kommer att vara tillgängliga. Gående kommer att ledas om runt arbetsområdet. Arbetet förväntas vara klart den 2 mars.

Pdf om arbetena finns i Utskick deletapp Korsvägen - pågående arbeten.