Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Exempel på bandgående borrvagn

Exempel på bandgående borrvagn

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten vecka 11

Vi på Trafikverket har i uppdrag att planera och förbereda för bygget av Västlänken, en tunnel för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Som en del i det arbetet undersöker vi marken längs sträckan.

Etablering av grundvattenrör - korsningen Södra Vägen - Burgårdsgatan

Torsdagen den 15e mars kommer Trafikverket att etablera ett grundvattenrör i trottoaren vid korsningen Södra Vägen - Burgårdsgatan. Detta gör vi för att kunna mäta grundvattennivåerna före, under och efter bygget av Västlänken.

Röret etableras med hjälp av en borrbandvagn. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Arbetet utförs mellan klockan 07-16. Placeringen av grundvattenröret har skett i samråd med fastighetsägaren.

Etablering grundvattenrör - Svenska mässan

Måndag och tisdag den 12-13 mars kommer Trafikverket att etablera två grundvattenrör, ett utanför Svenska Mässans entré samt ett vid Mässans gata 32. Detta gör vi för att kunna mäta grundvattennivåerna före, under och efter bygget av Västlänken.

Rören etableras med hjälp av en borrbandvagn. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Vi uppskattar att arbetet kommer pågå under två hela arbetsdagar. Arbetet utförs mellan klockan 08-17. Placeringen av grundvattenröret har skett i samråd med fastighetsägaren.

Pdf om arbetena finns i Utskick deletapp Korsvägen - pågående arbeten.