Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Exempel på bandgående borrvagn

Exempel på bandgående borrvagn

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Markundersökningar Olof Wijksgatan

Vi på Trafikverket har i uppdrag att planera och förbereda för bygget av Västlänken, en tunnel för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Som en del i det arbetet undersöker vi marken längs sträckan.

Geotekniska och hydrogeologiska undersökningar utförs för station Korsvägens västra uppgång med start ondag
vecka 24 och fram till vecka 26. Vi installerar även två grundvattenrör. Undersökningarna utförs av en borrbandvagn och arbetet kan stundvis uppfattas som störande, mestadels utomhus.

Arbetet utförs vardagar mellan kl. 08:00 – 16:00, från korsningen vid Johannebergsgatan/Olof Wijksgatan till korsningen Renströmsgatan/Olof Wijksgatan.

Borrbandvagnen kommer att stå still under provtagning och förflyttar sig sedan till nästa borrhål, det tar mellan 30-60 minuter per gång. Parkeringsplatser på och längs med Olof Wijksgatan 5 och 6 samt gångvägen på båda sidor påverkas. Korta stunder stängs även ett körfält för bilar av.

Pdf om arbetena finns i Utskick deletapp Korsvägen - pågående arbeten.