Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hur kommer det att se ut där vi bygger?

Det är många som undrar hur det kommer att se ut kring Västlänkens arbetsplatser. Var gräver ni schakten? Hur tar man sig förbi? Blir det nya vägar? Allt detta kan vara svårt att beskriva på platta kartor eller byggritningar.

Nu gör vi ett försök att visualisera områdena kring våra byggarbetsplatser med hjälp av film. Vi börjar med arbetsområdet kring Korsvägen, som är en av de platser där det kommer hända saker först.


Filmen är tänkt att ge en översiktlig bild av ett begränsat område. Vi har inte med alla detaljer, och det kan bli ändringar. Ambitionen är att producera motsvarande filmer för våra större byggarbetsplatser i så god tid som möjligt innan förändringar sker. Filmerna kan visa både vad som kommer att hända och hur framkomligheten blir.

Det kommer inte vara blommor på planken – eller kanske? Planken kommer inte att vara helt tomma utan innehålla både konst och information. Läs mer här

Detta är ett test. Vi vill gärna veta om filmen ger någon nytta och få synpunkter på vad som kan förbättras. Om du vill tycka till, använd formuläret som du når via länken nedan. Tänk på att filmerna inte kan vara för detaljerade eller för långa. Själva trafiklösningarna, d.v.s. hur trafiken leds om på olika sätt, är inte heller något som vi kan påverka i detta forum. Dessa lösningar tar projektets trafikspecialister fram i samarbete med entreprenören.

Tack på förhand för att du hjälper oss att bli bättre!

Länk till webbformulär