Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

  Exempel på bandgående borrvagn

Exempel på bandgående borrvagn.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Etablering av bergborrhål och grundvattenrör v 47 och 48

Som en del i Västlänkens kontrollprogram för grundvatten etableras bergborrhål och grundvattenrör. I dessa mäter vi grundvattennivån. Berörda områden är Näckrosdammen, Johannebergsgatan, Skår och Södra vägen.

Måndag den 19 november kommer vi att etablera ett bergborrhål strax söder om Näckrosdammen. Arbetet kommer att utföras med en borrbandvagn och sker mellan klockan 07-18. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Gångvägen förbi södra delen av Näckrosdammen kommer att vara avstängd under tiden som vårt arbete pågår. Gående kommer att hänvisas till att välja annan väg. Länk till fil med bild över arbetsområdet (pdf, 247 kB).

Tisdag den 20 november kommer vi att etablera ett bergborrhål i gräsmattan utanför Johannebergsgatan 5. Arbetet kommer att utföras med en borrbandvagn och sker mellan klockan 07-18. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Länk till fil med bild över arbetsområdet (pdf, 255 kB).

Uppdaterad artikel med nedan arbeten:
Fredag den 23 november kommer vi att etablera ett bergborrhål vid en av stigarna i skogsområdet i Skår. Arbetet kommer att utföras med en borrbandvagn och pågår mellan klockan 07-16. Det kommer att vara möjligt att passera vårt arbetsområde. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Länk till fil med bild över arbetsområdet (pdf, 377 kB)

Tisdagen den 27 november kommer vi att etablera ett grundvattenrör på innergården till Heden 28:1 på Södra Vägen 20. Röret etableras med hjälp av en borrbandvagn. Störningar i form av buller kommer att förekomma. Vi uppskattar att arbetet kommer pågå under en arbetsdag. Arbetet utförs mellan klockan 08-17.Länk till fil (pdf, 291 kB)