Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbetet vid Södra vägens östra arbetstunnel har kommit drygt 50 meter in. Här kan vi nu arbeta fram till 22.00 och på helger. Foto: Trafikverket

Arbetet vid Södra vägens östra arbetstunnel har kommit 50 meter in. Här kan vi nu arbeta fram till 22.00 och på helger. Foto: Trafikverket

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Våra arbets- och sprängtider

Vi jobbar med det mest bullrande arbetena mellan 07-19, men vi jobbar även andra tider och då blir våra riktvärden för buller betydligt lägre. Sedan april har vi tre fasta sprängtider vid arbetstunnlarna vid Södra vägen.

Arbetstider

Våra arbetstider i Västlänken utgår från de riktvärden för buller som vi fått av mark- och miljödomstolen. I huvudsak kommer vi att arbeta helgfri måndag-fredag klockan 07,00-19,00. Vi kommer att arbeta annan tid, men riktvärdena är då betydligt lägre.

Tunneldrivningen för den östra arbetstunneln vid Södra vägen är nu så långt in att vi även kan hålla riktvärdena efter 19.00. Vilken innebär att vi nu arbetar fram till 22.00 och ibland även på helger. Dock ska riktvärdena följas och vi kommer att följa upp ljudnivån med mätningar. Läs gärna mer om vilka riktvärden vi har:  

Sprängtider

För tillfället spränger vi vid arbetstunnlarna vid Södra vägen. Här har vi tre tider som vi kan spränga på, vardagar strax efter 9.45, 13.45 och även 18.45. Tiderna utnyttjas vid behov utifrån arbetets framdrift.

Vill du ha en förvarning om sprängning, klicka här