Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Exempel på borrbandvagn som används vid markundersökningarna.

Exempel på borrbandvagn som används vid markundersökningarna.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Markundersökningar vid Korsvägen

Vi kommer att borra för markundersökningar på Korsvägen mellan den 7:e och 11:e oktober. Vi arbetar dagtid mellan kl 09-15, under lågtrafik. En av de två bilfilerna österifrån påverkas.

Vi undersöker marken för inför det kommande arbetet med tryckningar av ledningar. Arbetet utförs med en borrvagn som kommer att borra i fem punkter. Störningar i form av buller kommer att förekomma.

Fyra hål kommer att borras i nordvästra delen av hållplatsrefugen närmast Landeriet (Hållplatsläge A). Borrvagnen kommer att stå på refugen, där resenärer kan störas något. Hållplatsen blir delvis blockerad, varvid spårvagns- och bussresenärer eventuellt tvingas till mindre omvägar för att komma till/från hållplatsen.

Det femte hålet borras strax väster om väntkuren i den trekantiga refugen sydost om Apoteket (Hållplatsläge G, där endast busstrafik förekommer). Borrvagnen kommer att stå i den närmaste av de två österifrån kommande filerna. Bilarna kommer förbi i den andra då det är lågtrafik.

Mindre störningar i trafiken kan uppstå när borrvagnen kör till/från de bestämda punkterna.