Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Laddningsarbete inför sprängning.

Laddningsarbete inför sprängning.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fria sprängtider i den västra arbetstunneln

Från och med vecka 46 börjar vi med fria sprängtider mellan klockan 07-22 på vardagar i den västra arbetstunneln från Södra vägen.

Tidigare har vi haft fyra tider att spränga på i den västra arbetstunneln för Västlänkens deletapp Korsvägen. Nu är vi längre in i tunneln och styrs inte längre av påverkan på spårtrafik utan kan gå över till fria sprängtider.

Vi kan nu även göra fler moment på kvällen, till exempel borra i berget fram till kl 22. Detta styrs i första hand av våra riktvärden för buller, som du kan läsa här.  

Sammantaget blir det en flexiblare arbetscykel för tunneldrivning och med fria sprängtider på vardagar mellan kl 07-22 undviker vi stopp i produktionen, då vi tidigare fått vänta in nästa sprängtid.   

Vill du veta när vi spränger så anmäl dig här till vår förvarningstjänst, då du får ett sms, e-post eller blir uppringd en halvtimma innan vi spränger. 

Arbetstunneln går från Södra vägen, via Carlandersplatsen upp till stationsområdet vid Näckrosdammen. Just nu har vi kommit till mitten av Carlandersparken och beräknar vara under Carlandersplatsen kring årsskiftet. Följ framdriften via vår karta på Västlänkens startsida

Arbetstunnlarna från Södra vägen behövs för att ta ut berg från spårtunneln och den blivande stationen vid Korsvägen. När Västlänken börjat gå används de som räddnings- och servicetunnlar.