Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Västlänkens station vid Korsvägen får tre uppgångar i anslutning till evenemangsområdet. Karta: ESRI. Ilustration: Tomorrow

Västlänkens station vid Korsvägen får tre uppgångar i anslutning till evenemangsområdet. Karta: ESRI. Ilustration: Göteborgs Stad/Tomorrow

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tre stationsuppgångar ökar tillgängligheten till området runt Korsvägen

När Västlänken är klar 2026 kommer Korsvägen att få en station för pendel- och regiontåg i precis anslutning till evenemangsområdet, universitetet och avenyn.

Västlänken ger dig ett närmare Göteborg och Västsverige. Under Korsvägen bygger Trafikverket en av Västlänkens tre tågstationer. Den kommer att  bli en av Sveriges tio mest trafikerade tågstationer och ger dig ett grönt sätt att resa. Korsvägen kommer att utvecklas till en av de starkaste knutpunkterna i staden och regionen. En utökad kollektivtrafik ger dig en enklare vardag med fler  valmöjligheter.

- Tillgängligheten till området ökar och det blir än enklare att åka kollektivt när Västlänken står klar 2026, säger Magnus Eriksson, Västlänkens deletappledare för Korsvägen.

Korsvägens station får tre uppgångar. Mittentrén ligger mitt på Korsvägen så det blir lätt att byta till annan kollektivtrafik. Den östra entrén ligger på Korsvägens högra sida och på samma sida som Universeum och Liseberg. Den västra kommer ligga i botten på Artistens nya byggnad (korsningen Johannebergsgatan/Olof Wijksgatan).

Läs mer om Evenemangsområdet och Korsvägen på stadens sidor för stadsutveckling.