Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Virtuell bild på Korsvägen från Skånegatan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Se förvandlingen av Korsvägen sommaren 2020

Sommaren 2020 förvandlades Korsvägen i grunden. För att kunna bygga den underjordiska stationen för Västlänken flyttade vi över all trafik på en tillfällig bro. Nu finns det en film som visar hur det gick till.

Trafikomläggningen innebar avstängda spårvagnslinjer och tillfälliga körvägar för bilar och cyklar. All trafik i nord-sydlig riktning flyttades över på en tillfällig bro som kommer gå över det djupa schaktet som vi ska gräva ut. Det var ett stort projekt med mycket förberedelser och planering.  

I augusti var det allra mesta på plats och trafiken kan nu flyta på medan vi bygger Västlänken. Hela arbetet i somras dokumenterades av två kameror som tog stillbilder var sjätte minut. Bilderna har vi nu komprimerat i en time lapse-film som visar arbetena mellan maj och augusti på drygt en minut.

Vi vill passa på att tacka alla göteborgare och andra besökare som vistades vid Korsvägen i sommar för det tålamod ni hade med trafikomläggningen.

Den här trafiklösningen planeras att gälla fram till 2024, då Trafikverket lämnar tillbaka marken till Göteborg Stad, som sedan får skapa framtidens knutpunkt.

Läs mer om trafiklösningen här.