Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på parkerade bilar.

Parkeringar stängs på Olof Wijksgatan

Den 1 juni stängs elva parkeringsplatser på Olof Wijksgatan i Renströmsparken. Orsaken är att bygget av den västra entrén till Västlänkens station Korsvägen påbörjas.

I framtiden når du Västlänkens station Korsvägen direkt från Renströmsparken. Entrén byggs i ena hörnet av universitetets nya byggnad för de konstnärliga fakulteterna vid Olof Wijksgatan och Johannebergsgatan.

För att kunna gräva upp schaktet där vi ska bygga nedgången till station Korsvägen så måste vi först lägga om alla ledningar som ligger i marken där vi ska gräva. 

Ledningarna lägger vi under byggtiden direkt på marken och då kommer vi bland annat hägna in grönytan mellan Gamla Hovrätten och Olof Wijksgatan. Detta innebär att elva parkeringsplatser på Olof Wijksgatan stängs av från den 1 juni 2021. Se karta.

Kartan visar läget på de parkeringar som stängs av.
Parkeringen som är markerad i bilden stängs den 1 juni. 

Det pågår ett intensivt arbete med att ta fram ersättningsparkeringar i närområdet till de platser som nu försvinner. Inget är dock klart i dagsläget. Mer information kommer.

När vi har dragit om alla ledningar så påbörjas förberedelserna för att kunna gräva upp schaktet som löper tvärs över Olof Wijksgatan. Det sker under hösten. 
Lär mer om detta i nyheten; Nu inleds arbeten i Renströmsparken.