Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilar på E6 i bilkö

E6:an stängs av vardagar vid Kallebäcksmotet

Från den 17 augusti och året ut stängs E6 av i Kallebäcksmotet i tio minuter på vardagar. Avstängningen gäller i båda riktningar på E6 och för flera påfarter till väg 40 och bedöms ge långa köer. Orsaken är sprängningsarbeten för Västlänken.

Uppdatering 27 augusti: Från den 30 augusti så blir det ett uppehåll i avstängningarna på cirka tre veckor. Detta på grund av att inga sprängningar kan ske under ett förstärkningsarbete i Almedal.

När vi ska bygga Västlänkens södra ände i Almedal måste vi spränga bort berg på en sträcka som ligger inkilad mellan Västkustbanans tågspår och E6:an, precis söder om Kallebäcksmotet i Göteborg.

Vid varje sprängning måste vi stänga av E6:an för all trafik förbi området, och väg 40 österut. Vi stänger av vägarna av säkerhetsskäl.

Avstängningen inleds den 17 augusti, varar maximalt 10 minuter, och planeras fortgå åtminstone året ut, med en sprängning varje vardag vid 11.20-tiden.

E6:an stängs av med hjälp av blinkande trafiksignaler och följebilar.

Observera att väg 40 i västergående riktning inte påverkas av avstängningen.

Fastna inte i köer – välj en annan tid för resan

Våra beräkningar visar att avstängningen riskerar orsaka kilometerlånga köer i båda riktningarna på E6:an, köerna kan ta upp till en kvart att lösa upp efter att trafiken släpps på igen.

Köerna kan även skapa stopp och begränsningar på tillfarter till väg 40 och E6.

Om du kan, undvik E6:an förbi Kallebäcksmotet mellan klockan 11.15 och 11.45 för att inte riskera att fastna i köer. Planera om möjligt din resa till andra tidpunkter. Planera in extra tid för din resa om du färdas i området runt lunchtid.

Det kan finnas dagar då vi inte kommer att spränga och stänga av E6, men när det blir kan vi inte förutse nu och det är att betrakta som undantag. Håll koll på det aktuella trafikläget på trafikgöteborg.se.

Starten på avstängningarna har fördröjts på grund av att vi behövde avvakta med sprängningar av berget av säkerhetsskäl. Vi beklagar att det tidigare informerades om annat startdatum.

Tidpunkten för sprängningen är vald utifrån en period då det inte passerar några tåg förbi Almedal, för att inte störa tågtrafiken.