Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Avstängning av E6 från 12 oktober

Den 12 oktober återupptas sprängningarna för Västlänken i Almedal. Från den dagen kommer vi behöva stänga av E6 i cirka 10 minuter varje vardag vid 11.30-tiden. Längre fram blir det nya uppehåll i sprängningarna, när vi åter behöver förstärka schaktet.

Våra arbeten med att förstärka schaktet går in i sitt slutskede för den här gången och vi planerar att återuppta sprängningarna tisdagen den 12 oktober.

Arbete med schaktet i Almedal fortsätter då med en sprängning varje vardag en tid framöver. Det kommer att bli nya avbrott för förstärkningsarbetena längre fram och då avbryts sprängningarna under en period. När vi gör förstärkningar av schaktet kan vi inte spränga vilket innebär att vi inte heller behöver stänga av E6 för trafik.

Avstängningar även under våren

Efter att ha sett över planen för hela schaktningsarbetet ser vi i dag att vi kommer behöva spränga bort berg fram till april 2022. Det innebär att avstängningar av E6 kan förekomma fram till dess. Slutdatumet är i viss mån svårbedömt och vi får återkomma med ett definitivt besked närmare inpå. Håll er uppdaterade om trafikläget via trafiken.nu

Avstängningarna av E6 har fungerat som planerat. Stoppet i trafiken har varit kort, ungefär fem minuter, och köerna har blivit kortare än beräknat.