Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på träd längs Olof Wijksgatan

Träd tas ned längs Olof Wijksgatan - återplanteras när vi är klara

Sju träd kommer att behöva tas ned längs Olof Wijksgatan när vi ska bygga uppgången till Västlänkens station Korsvägen. När bygget av uppgången är klar planteras nya träd längs gatan.

Den 20 september stängs Olof Wijksgatan av för all trafik mellan Johannebergsgatan och Renströmsgatan för att vi ska påbörja bygget av en uppgång från station Korsvägen i Västlänken.

Vi ska gräva ut ett schakt tvärs över Olof Wijksgatan för uppgången och dessvärre är det sju träd som hamnar i vägen för bygget. Träden kommer att avverkas under vecka 38 efter att vi har stängt av.

Det är sex hästkastanjer och en klibbal som måste bort. Efter att ha samrått med en trädspecialist gör vi bedömningen att det inte är rimligt att försöka flytta träden under byggtiden. Risken att de skulle dö under flytten är för stor.

Träden återplanteras

I stället väljer vi att avverka träden på plats i slutet av september och i stället återplantera nya träd när vi är färdiga med vårt arbete. Det planeras ske någon gång efter 2023.

Senare under byggtiden kan vi behöva flytta eller ta ner några fler träd i parken som är i vägen för bygget. Det är i dagsläget inte klart hur många träd det handlar om eller när de kommer tas ned.

Akademiska hus planerar att uppföra ett nytt hus för de konstnärliga fakulteterna längs Johannebergsgatan fram till Olof Wijksgatan under de närmaste åren. Det gör det svårt att veta exakt när samtliga nya träd står på plats.

Mer information om Västlänkens arbete för att bevara träden under tiden vi bygger på sidan "Träd inom Västlänken."

Träd inom Västlänken