Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Installation av infiltrationsbrunn och grundvattenrör

Vi på Trafikverket har i uppdrag att planera och förbereda för bygget av Västlänken. Som en del i det arbetet undersöker vi marken längs sträckan.

Mellan den 26-29 september kommer vi att installera två grundvattenrör och en infiltrationsbrunn på Packhusplatsen. Arbetet kommer vi att utföra med en borrbandvagn och sker mellan klockan 07:00-17:00. Under arbetsperioden kommer gatuparkeringen längs Packhusplatsen att vara avstängd, se mer här. Vi kommer inte att blockera några in- eller utgångar. Störningar i form av buller kan förekomma.

Västlänkens kontrollprogram för grundvatten

Projektet har mätt grundvattennivåer och samlat in mätdata sedan 2012 och det har gett oss en bra bild av hur grundvattennivåerna bör se ut och hur de varierar över året. I dagsläget ingår totalt 842 mätpunkter i Västlänkens kontrollprogram för grundvatten. Av dessa har nästan 650 etablerats inom ramen för projektet under de senaste tre åren.