Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: White Arkitekter.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny upphandling av deletapp Kvarnberget

Vi upphandlar en entreprenör som ska bygga Västlänkens deletapp Kvarnberget. Anbudsförfrågan skickades ut 7 december och sista anbudsdag är 18 maj 2018.

Upphandlingen av deletapp Kvarnberget avbröts tidigare i år på grund av bristande konkurrens, eftersom att det inkom ett anbud och anbudssumman var högre än budgeterad kalkyl. Nu genomför vi en ny upphandling utan prekvalificering, som vi tidigare använde, för att öppna upp för fler anbudsgivare.

- Vi beräknar att vi har en entreprenör på plats i början av juni 2018, säger Edina Smlatic, delprojektledare Kvarnberget.

Eftersom att entreprenadstarten skjuts upp, på grund av att den tidigare upphandlingen avbröts, kommer förstärkningsarbetet i Götatunneln att utföras som ett förberedande arbete. Arbetet planeras att starta i juni 2018. Mer information om arbetet kommer framöver.

Klicka här för att nå Trafikverkets upphandlingssystem där upphandlingsannonsen finns.