Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Amer Kapetanovic
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbete på Kanaltorget

I början av februari kommer vi att påbörja byggnationen av en ny trafiklösning längs med Kvarnberget. Bygget av nya vägen, i den första etappen av trafiklösningen, beräknas pågå i cirka två månader.

I juni kommer vi att utföra förstärkningsåtgärder i Götatunneln och inför arbetet behöver vi lägga om trafiken i området. Vi kommer i början av februari att bygga ny väg för bil-, gång-, och cykeltrafiken. Arbetet har delats upp i etapper för att minimera påverkan på framkomligheten i området.

Vi inleder arbetet med att bygga ny väg, gång- och cykelbanor från Norra Sjöfarten fram till utfarten från Christina Nilssons gata till Västra Sjöfarten. Vi beräknar att arbetet med att bygga den första etappen av trafikomläggningen tar cirka två månader. Den nya vägen vi bygger i etapp ett kommer att öppnas i mitten av april. Därefter bygger vi etapp två ner till Stora Hamnkanalen som ska vara färdig innan vi börjar arbeta i Götatunneln.

Hela trafikomläggningen beräknas att ligga kvar till sommaren 2021.

Etableringsområde

På Kanaltorget kommer vår entreprenör att etablera byggbodar och inhägna arbetsområdet innan arbetet startar.