Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbeten vid Packhusplatsen under februari–mars

Under våren kommer vi att påbörja arkeologiska utgrävningar vid packhusplatsen.

Som förberedelse för de arkeologiska utgrävningarna har vi påbörjat ledningsomläggningar vid Packhusplatsen utanför Casinot. Under början och mitten av mars kommer vi att påbörja spontningsarbeten i området. Spontningsarbetena är en förutsättning för att påbörja den arkeologiska utgrävningen. Vi kommer även att bygga en ledningsbrygga över schaktet som fästs i sponten.

Arkeologiska utgrävningar

Anledningen till de arkeologiska utgrävningarna är dokumentation av den gamla masthamnen vid Packhusplatsen. En förundersökning av masthamnens bryggor från 1800-talet har tidigare gjorts för några år sedan. Arkeologer kommer att närvara vid alla arbetsmoment för dokumentation. Här kan du läsa mer om bryggorna

Störande arbeten

Spontningsarbetet beräknas ta cirka 2–3 veckor och utförs dagtid mellan klockan 07.00–19.00.

För att minimera buller planerar vi att vibrera ner sponten i marken. Utöver det kommer vi att vidta ytterligare bullerdämpande åtgärder för att påverkan på omgivningen ska bli så liten som möjligt. Vi har exempelvis sökt bygglov för att få sätta upp byggplank runt arbetsområdet vilka planeras att sättas upp i slutet av mars eller början av februari. De kommer att ersätta dagens tillfälliga byggstaket och verkar bullerdämpande.