Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Begränsad framkomlighet på Västra Sjöfarten

I januari ska vi utföra ledningsomläggningar och bygga en överfart från Västra Sjöfarten in till vårt arbetsområde vid Kanaltorget. Dessa arbeten påverkar framkomligheten på Västra Sjöfarten under två helger.

I höjd med Göteborgsoperan ska vi utföra ledningsomläggningar samt bygga en överfart till vårt arbetsområde. I och med arbetena kommer ett av två körfält på Västra Sjöfarten i riktning mot Lilla Bommen att tas i anspråk. Arbetet är uppdelat i olika etapper för att minimera påverkan på omgivningen.

Arbetet sker i etapper

Den första etappen inleds den 8 januari med förberedande arbeten. Mellan den 10 januari klockan 20:00 och 13 januari 05:00 begränsas framkomligheten på Västra Sjöfarten. Då tas ett körfält i anspråk i riktning mot Lilla Bommen för omläggning av ledningar. Därefter plockas avstängningen bort och arbetet sker i det intilliggande grönområdet utan påverkan på trafiken fram tills 17 januari.

Etapp två pågår mellan 17-20 januari. Då görs en likadan avstängning på Västra Sjöfarten som tidigare för att slutföra ledningsomläggningarna. Det är begränsad framkomlighet mellan klockan 20:00 på fredagskvällen och 05:00 på måndag morgon. Sedan byggs överfarten färdigt utan trafikpåverkan.

Uppdatering 17 januari: 

På grund av oförutsedda hinder i marken behöver arbetet förlängas. Mellan den 24 januari klockan 18:00 och 27 januari 05:00 kommer ett av körfälten på Västra Sjöfarten, i riktning mot Lilla Bommen, att vara avstängt. Då fortsätter vi arbetet med ledningsomläggningarna.