Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi testar olika borrmetoder

Den 22 och 23 januari kommer vi att testa olika borrmetoder inför kommande bergarbeten i deletapp Kvarnberget. Störningar i form av höga bullernivåer kommer att förekomma under tiden vi arbetar.

Provborrningarna sker vid Sankt Eriksgatan 2, i höjd med entrétrappan till bostadshuset, och innanför vårt arbetsområde i höjd med Sankt Eriksgatan 3. Borrningarna genomförs bägge dagar vid ovan nämnda platser, och beräknas att pågå i cirka 2-3 timmar per dag.

Boende hänvisas till entrén via Mätaregatan

När vi borrar utanför Sankt Eriksgatan 2 hänvisas boende i huset till att använda entrén via Mätaregatan eftersom att trappan till ordinarie ingång stängs av. Gångvägen kommer att ledas förbi arbetsområdet utanför Sankt Eriksgatan 2. Det är dock möjligt att nå trappan som leder till Mjölnaregatan under arbetsperioden.

Varför testar vi olika borrmetoder?

Syftet med att testa och utvärdera olika borrmetoder är för att se om det är möjligt att använda alternativa metoder, som kan generera mindre buller, i kommande bergarbeten som ska utföras i detta område. Resultatet av testet ligger till grund för vårt fortsatta projekteringsarbete. Under arbetsperioden kommer det att vara höga ljudnivåer.