Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Injektering av berg påbörjas

I slutet av juli påbörjar vi injektering av berget i höjd med Sankt Eriksgatan 4. Arbetet sker inne på befintligt arbetsområde och pågår i cirka tre veckor. Störningar i form av buller och vibrationer kommer att förekomma.

På befintligt arbetsområde, i höjd med Sankt Eriksgatan 4, kommer vi i slutet av juli att börja injektera berget inför kommande berguttagsarbeten i området. Vi arbetar på vardagar mellan klockan 07-19.

Under arbetsperioden ska vi först borra fler hål i berget och därefter spruta in injekteringsmaterial, som innehåller cement, i hålen och sprickorna. När injekteringsmaterialet har sprutats in är berget tätt. Det gör vi för att förhindra att grundvatten läcker in i schaktet.

När vi har tätat berget i höjd med Sankt Eriksgatan 4 kommer olika borrningsarbeten och berguttag att påbörjas.

Vill du läsa mer om vilka arbeten som ska göras i deletapp Kvarnberget framöver, kan du klicka här.

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.