Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nattarbete när vi isolerar fjärrvärmeledning

Under två nätter 31 augusti och 1 september isolerar vi en fjärrvärmeledning utanför Operahuset. För att utföra arbetet behöver vi bryta asfalt, utföra mindre schaktarbeten och isolera själva ledningen. Störningar i form av buller kommer där

På Västra Sjöfarten, utanför Operahuset, kommer vi under två nätter att isolera en fjärrvärmeledning. När det gäller arbeten med fjärrvärmeledningar finns det specifika datum vi behöver förhålla oss till och isoleringen måste därför utföras innan oktober. För att kunna utföra arbetet behöver vi bryta upp asfalt och utföra mindre schaktarbeten innan vi kan isolera själva ledningen. Därefter återställs området genom att vi återfyller schaktet och lägger ny asfalt.

Hur påverkas omgivningen? 

Med många pågående arbeten i området är Västra Sjöfarten en hårt belastad vägsträcka. För att minska påverkan på trafiken kommer därför arbetet med isoleringen att pågå under två nätter 31 augusti och 1 september.

Det är främst när vi bryter asfalt, utför schaktarbeten och återställer marken som det kommer att bullra. För att minimera vår påverkan på omgivningen använder vi maskiner som bullrar mindre. Till exempel har vi bytt en kompaktor för asfaltering mot en mindre modell som inte låter lika mycket.

Tillfällig vistelse

Där vi överskrider riktvärdet för buller i mer än fem dagar i följd, eller mer än fem dagar under en tiodagarsperiod, erbjuder vi tillfällig vistelse efter samråd med tillsynsmyndigheterna. Ser vi en risk att riktvärdet överskrids där du bor, kontaktar vi dig genom ett erbjudande om tillfällig vistelse.