Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bygget av Västlänken påverkar området omkring Rosenlund.

Bygget av Västlänken påverkar området omkring Rosenlund.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbeten i Rosenlundsområdet kommande halvår

Under kommande halvår blir områden kring Rosenlund, Pustervik, Allén, Haga påverkade av Västlänken. Rosenlundsgatan stängs för genomfartstrafik mars-september. In- och utfart sker då från Esperantoplatsen.

I februari påbörjas förberedande arbeten i Rosenlund. Under vecka sex etableras ett arbetsområde utanför Skattehuset, mellan Rosenlundsgatan och kajen, där det nu är bilparkering  och Styr- och Ställ.

Ett tillfälligt byggstängsel sätts upp runt området. Därefter utförs arkeologiska utgrävningar och ledningsomläggningar. Vi ska schakta ner cirka cirka två och en halv meter och dokumentera eventuella fynd. 

För att kunna utföra arbeten framför Skattehuset behöver genomfarten mellan Rosenlundsgatan och Hvitfeldtsplatsen stängas en period.

I början av mars byggs en rondell framför ICA för att säkerställa att man kan komma fram till butikerna i området när genomfarten är avstängd. 

Rosenlundsbron kommer att tas ur bruk mellan våren 2019 till 2023-2024. 

Gång- och cykeltrafikanter kommer fram hela tiden. 

För mer detaljerad information om hur arbetet framskrider klicka på denna länk.