Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tunneldrivning pågår.

Tunneldrivning pågår.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängingar två gånger om dagen på Linné

Tunneldrivningen fortsätter in i Medicinareberget. Vecka två spränger vi varje eftermiddag och lördag den 12:e kommer det att borras. Vecka 3 återupptas sprängning två gånger dagligen.

Entrepenören arbetar fortsatt med tunneldrivningen för Servicetunnel Linné, arbetet framskrider norrut under Medicinareberget.

Sprängningar pågår nu kontinuerligt, under vecka två på tisdag, onsdag och torsdag, en gång om dagen omkring  klockan 14.30.

På fredag blir det ingen sprängning utan då kommer bergmassor fraktas ut och på lördag kommer det att borras. Vecka tre planeras fortsatt sprängning två gånger om dagen, det sker omkring klockan 10.30 samt mellan klockan 14.30-15.00.

Många har valt att anmäla sig till sprängvarningstjänsten, nås via denna länk 

Servicetunnel Linné kommer, när den är färdigbyggd, att ansluta till Västlänkens huvudtunnel. Vi har under hösten bland annat arbetat med förberedande bergarbeten och uppfört ett ljudreducerande tält i tunnelmynningen. Allteftersom arbetet framskrider inåt minskar ljudpåverkan i Linnéområdet.

Vi kommer att hålla informationsmöten för dem som kan komma att beröras när arbetet kommer längre in under berget. Under kontinuerlig drift beräknas tio meter tunnel per vecka att kunna byggas.

Västlänken är en dubbelspårig järnvägsförbindelse för pendel- och regiontågmed tre underjordiska stationer varav en vid Hagakyrkan. Den byggs av Trafikverket, på uppdrag av regeringen.