Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rosenlundsgatan smalnas av etappvis för att ledningar ska kunna läggas om.

Rosenlundsgatan smalnas av etappvis för att ledningar ska kunna läggas om.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rosenlundsgatan avsmalnad från Hvitfeldtsplatsen

Samtidigt som Rosenlundsgatan är avstängd från Esperantoplatsen inleder Trafikverket i dag ett nödvändigt arbete med ledningsomläggningar i gatan.

Från den 25/2 till 8/3 är Rosenlundsgatan avstängd från Esperantoplatsen på grund av ett förberedande arbete, se nedan tillfartsvägar under denna tid. 
Tillfartsvägar Rosenlundsgatan

Läs mer här i tidigare webbnyhet om Rosenlundsgatan

Samtidigt inleder Trafikverket sina fortsatta arbeten med ledningsomläggningar. Det handlar om att flytta ledningar under jord för att skapa utrymme för att bygga Västlänkens tunnel.

Det innebär att Rosenlundsgatan från Hvitfeldtsplatsen mot Feskekörka smalnas av etappvis till ett körfält med start i dag den 25/2.

Trafikverket försöker ta hänsyn till verksamheterna på gatan samt dem som passerar den genom att göra ledningsomläggningarna etappvis istället för att öppna långa schakt i gatan.

Trafikanter hänvisas till alternativ väg från Esperantoplatsen. Det finns flera alternativa vägar som trafikanterna får överväga på plats beroende på vilken typ av fordon det gäller samt aktuell trafiksituation etcetera.

Denna avstängning gäller till 8 mars, sen kommer trafiken att åter köra in från Esperantoplatsen. I slutet av mars planeras Hvitfeldtsplatsen att stängas av vilket innebär att all trafik fram till och med september kör in på Rosenlundsgatan via Esperantoplatsen.

Läs mer här i tidigare webbnyhet om våra påverkande arbeten i området