Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fram till i slutet av mars kommer Rosenlundsgatan att vara öppen för genomfart.

Fram till i slutet av mars kommer Rosenlundsgatan att vara öppen för genomfart.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rosenlundsgatan öppen för genomfart igen

Nu har Göteborgs Energi gjort det nödvändiga ventilbytet och Rosenlundsgatan är öppen för genomfartstrafik, två dagar före beräknat.

På Rosenlundsgatan med omnejd pågår ett antal arbeten i gatorna. Merparten av dessa är förberedande arbeten som är förutsättningar för Västlänksarbetets framskridande.

Den del av vårens arbeten på själva Rosenlundsgatan som inleddes vid Esperantoplatsen den 25 februari är nu avslutad. Gatan öppnades för genomfartstrafik nu på eftermiddagen, två dagar före beräknat. 

Samtidigt pågår i andra änden, vid Hvitfeldtsplatsen ett schaktarbete som inletts med arkeologiska utgrävningar. I nästa fas av det arbetet kommer fortsatta ledningsomläggningar att ta vid.

De nya uppgrävningarna görs längs gatan på sidan nämnast kajkanten, nära både Fiskeôrka och The Book Corner, men vi ser till att kunder och leveranser kommer fram. Schakten flyttas också bit för bit längs gatan för att orsaka minsta möjliga störning för de handlare som störs mest.

Vi är medvetna om påverkan på gatans verksamheter, trafikanter, cyklister och gående och försöker vara tydliga i vår information och skyltning samt direktinformation till närliggande verksamheter.