Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kajen börjar åter befolkas efter ha varit uppgrävd ett antal veckor.

Kajen börjar åter befolkas efter ha varit uppgrävd ett antal veckor.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stenläggning snart färdig på Rosenlundskajen

När vårsolen når den nystensatta Rosenlundskajen drar sig flanerare nedåt vattnet.

Under våren har olika ledningsarbeten som var nödvändiga för fortsatt arbete med Västlänkens deletapp Haga och Haga Station, gjort att Rosenlundsgatan och kajen grävts upp i etapper. 

Ett av schakten låg mellan Fiskekôrka och Boplats/The Book Corners hus och omöjliggjorde tillträde. Nu har det snart helt färdigställts med nya knott, det vill säga gatstenar. Plantor för att försköna platsen har anlänt. Uteserveringarna har börjat öppna och folk strömmar till i vårsolen.

Kanalbolaget Strömma kommer för övrigt att köra Paddan i Rosenlundskanalen i sommar som vanligt och trots byggpåverkan i området, enligt nuvarande plan.   

Merparten av de breda sofforna nere vid kajen är kvar och ett cykelställ av typen Styr och Ställ har placerats ut mellan Fiskekôrka och Boplats/The Book Corner, av Göteborgs Stad.

Nu pågår bland annat fortsatt inhängnad av byggområdet med dels plank och dels staket. Förberedelser för två stora brolyft pågår också längre fram på Rosenlundsgatan/Hvitfeldstplatsen.

Den nya temporära gång- och cykelbron som nu förvars på Rosenlundsgatan, ska lyftas på plats och Rosenlundsbron ska läggas på förvaring på pontonerna som anlänt i kanalen.