Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avslutande spontningsarbeten vid Packhusplatsen

Under några veckor i vår gjordes spontningsarbeten i den södra delen av Västlänkens arbetsområde vid Packhusplatsen. Det som nu återstår är slutskedet av detta arbete. Ljudet kommer att märkas i omgivningen.

Under vecka 20 kommer vi att göra det sista när det gäller spontningen vid Packhusplatsen. Slutarbetet tar några arbetsdagar.

Ljudet som uppstår blir annorlunda än tidigare. Spontningstekniken som nu ska användas är den metod som klarar berg vilket betyder att det kommer att vibrera mer.

Tekniken heter Rocky Drill, och rörpålarna som används är gjorda av hållfast stål vilket behövs när marken innehåller block eller sten som förhindrar annan typ av spontningsmetod. Metoden är mycket effektiv men orsakar ett högt ljud som färdas i luften.

Beslutet att använda RD i detta fall har tagits i samråd med entreprenör och arkeologer på plats. När arbetet är utfört kommer vi att ha avslutat spontningsarbetet i södra delen av Packhusplatsen.