Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi installerar infiltrationsbrunnar och grundvattenrör

Under vecka 42-44, kommer vi att installera infiltrationsbrunnar och grundvattenrör på olika platser kring Rosenlund och Haga.

Det är för att kunna mäta grundvattennivåerna före, under och efter bygget av Västlänken som vi installerar infiltrationsbrunnar och grundvattenrör. Projektet har mätt grundvattennivåer och samlat in mätdata sedan 2012 och det har gett oss en bra bild av hur grundvattennivåerna bör se ut och hur den varierar över året.

Rören etableras med hjälp av en borrbandvagn, varför störningar i form av buller kan förekomma. I vissa fall behöver vi också utföra mindre schaktarbeten. 

Tidplan

Arbetet pågår mellan vecka 42 till 44 och vi utför samtliga installationer under dagtid, 08.00-17.00.

  • Under vecka 42 och 43 anlägger vi en infiltrationsbrunn och ett grundvattenrör på östra sidan av Nedre Fogelbergsgatan. Arbetet tar totalt tre dagar.

  • Under vecka 43 anlägger vi en infiltrationsbrunn och ett grundvattenrör vid korsningen Kungsgatan och Kaserntorget. Arbetet tar totalt tre dagar.

  • Under vecka 44 anlägger vi en infiltrationsbrunn och ett grundvattenrör vid Esperantoplatsen. Arbetet tar totalt tre dagar.

  • Under vecka 44 anlägger vi en infiltrationsbrunn och ett grundvattenrör vid Karl Gustavsgatan. Arbetet tar totalt tre dagar.