Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

På gång i Pustervik och Haga

Byggplanken växer sakta men säkert upp i takt med att vi utökar vårt arbetsområde vid Pustervik. Samtidigt pågår mindre arbeten med en tillfällig dagvattenledning i Kungsparken och flytt av en transformatorstation vid Handelshögskolan.

Vi utökar arbetsområdet vid Pustervik

I slutet av december 2018 påbörjade vi etableringen vid Pustervik. Vi byggde då upp en bodetablering med kontor, möteslokaler och övriga faciliteter. I samband med att detta stängdes även infarterna till parkeringen från Norra Allégatan och Pusterviksgatan och vi tog parkeringsplatser i anspråk.

Nu i början av november kommer vi att ytterligare utöka arbetsområdet vid Pustervik. I och med att vi utökar vår etablering stängs också hela parkeringsytan av. För besökare till Haga och närliggande områden finns det flera parkeringsalternativ att välja mellan, bland annat p-platserna på kajen mellan Stena Lines Danmarksterminal och Rosenlundsverket.  

Pumpar för dagvatten i Kungsparken

För att kunna utföra spontarbeten för arkoelogiska utgrävningar, ska vi flytta en befintlig dagvattenledning. Innan den nya ledningen kan tas i bruk behöver vi installera en pump i Kungsparken som pumpar över vattnet till en tillfällig ledning. Den här lösningen kommer användas tills dess att den nya dagvattenledningen är på plats. 

Trafikpåverkande arbeten vid Handelshögskolan

Akademiska hus ska uppföra en ny byggnad för Göteborgs universitet vid hörnet Vasagatan och Haga Kyrkogata. I bottenvåningen bygger vi en av station Hagas tre entréer. I och med nybyggnationen behöver vi flytta en befintlig transformatorstation till ett nytt läge vid hörnet Haga kyrkogata och Lilla Bergsgatan.

Flytten av transformatorstationen sker på nattetid och görs med hjälp av lyftkran. Lilla Bergsgatan stängs därför av under tre nätter mellan den 5 november och 8 november. Lilla Bergsgatan är även avstängd natten mellan den 25 och 26 november, då vi gör de sista förberedelserna inför driftsättningen av den nya transformatorstationen. Vårt arbete kommer att påverka framkomligheten för biltrafik, tydlig skyltning kommer att finnas på plats. Gående och cyklister leds förbi arbetsområdet.

När transformatorstationen har flyttats till sitt nya läge gör vi en omkoppling från den tidigare anläggningen. Kablarna flyttas över i kabelrör och den nya transformatorstationen tas successivt i bruk. Kabelrören läggs i schakt längs med Handelshögskolans fasad.

Avstängning_parkering_Vasagatan_Hagakyrkogata_191105_webbnyhet.jpgArbetet med kabeldragning och omkoppling av transformatorstationen påverkar parkeringsmöjligheterna vid hörnet Vasagatan/Haga Kyrkogata. Med undantag av Handikapparkeringen, stängs ett antal parkerinsplatser av från och med vecka 45 fram till årsskiftet.