Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Planer på nya parkeringar i Haga och Rosenlund

Projekt Västlänken går framåt och det påverkar också utformningen av våra arbetsplatsområden, bland annat här i Haga och Rosenlund. I och med detta har också tillgängligheten till parkeringsplatser förändrats.

En del av de parkeringsplatser som har försvunnit i och med Västlänkens arbeten med station Göteborgs Haga har ersatts med nya vid Rosenlundsverket och Danmarksterminalen. Under de kommande åren kommer ytterligare parkeringar att försvinna som en följd av andra byggprojekt i området, till exempel Masthuggskajen.

I arbetet med att hitta nya lämpliga ytor för ersättningsparkeringar har det visat sig finnas begränsad tillgång till gatumark i området. Trafikverket och Göteborgs stad har därför kommit överens om att bygga upp till 100 tillfälliga parkeringsplatser på en del av Rosenlundskanalen. En liknande lösning fanns på plats under bygget av Götatunneln.

Anläggningen ska finansieras av projekt Västlänken och utformas så att Paddan och andra båtar ska kunna fortsätta att trafikera kanalen. Vi arbetar just nu med att handla upp en projektör som bland annat ska ta fram ansökningar för bygglov. Överdäckningen kräver också tillstånd för vattenverksamhet.

Kostnaden för överdäckningen av Rosenlundskanalen beräknas till cirka 20 miljoner kronor. Ambitionen är att anläggningen ska stå färdig andra kvartalet 2022.

Läs mer på Stadsutveckling Göteborg