Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi förbereder inför höstens trafikomläggning

Den 1 oktober 2020 stängs möjligheten att köra mellan Sprängkullsgatan och Allén av. Under cirka två års tid kommer trafiken istället att hänvisas till andra gator i området.

Den stora trafikomläggningen sker i och med avstängningen av Sprängkullsgatan, men redan under sommaren påbörjade vi förberedelser tillsammans med Göteborgs stad. Bland annat har en ny hållplats byggts på Lilla Bergsgatan. Under hösten fortsätter förberedelserna och trafikkontoret bygger nya refuger, bland annat vid korsningen Vasagatan/Haga Kyrkogata och Vasagatan/Sprängkullsgatan.

I samband med våra arbeten med spårvägsavstängningen anlägger Trafikverket också en ny utfart mot Parkgatan vid Smyrnaplan. Den nya utfarten öppnas den 1 oktober.

De förberedande arbetena under sommaren och hösten kan göra det mer besvärligt, men förbindelsen mellan Sprängkullsgatan och Parkgatan/Allén kommer att vara öppen för cyklister och gångtrafikanter under hela tvåårsperioden.

Avstängningen av Sprängkullsgatan, i höjd med Haga Östergata, innebär att trafikflödet i området förändras. Bland annat innebär det en ökad belastning på Lilla Bergsgatan, även trafiken på Haga Kyrkogata genomgår förändringar under hösten. 

Här kan du titta på kartan i orginialstorlek (pdf-fil, öppnas i nytt fönster, 171 kB)