Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Spåravstängningen i Haga närmar sig sitt slut

Vecka 37 nådde vi en viktig milstolpe i projektet. Då gjöts den första delen av tunneltaket till den kommande huvudtunneln. Från och med den 28 september kör spårvagnarna återigen via hållplats Hagakyrkan, som nu ligger i ett nytt läge.

Vecka 37 nåddes en viktig milstolpe i projektet då vi gjöt den första delen av tunneltaket till Göteborgs station Haga. Arbetet startade på torsdagskvällen klockan 22:00 och höll på till lördag 22:00. Under dessa intensiva timmar jobbade mer än 60 personer i skift för att slutföra arbetet i tid. Det krävdes 3300 kubikmeter betong för att fylla formen.

Tre dagar efter gjutningen påbörjade vi återfyllanden av området och tunneltaket ligger på 2,3 meter djup. Den 28 septbember kör återigen spårvagnen förbi Haga kyrka och det återstår inte många dagar av vår 17 veckor långa avstängning. Under de dagar som återstår fortsätter arbetet med återfyllnaden och snart kan vi installera spårvägsspår i det nya spårläget. 

Trafiken läggs om vid bygget  av station Göteborgs Haga

Projekt Västlänken går framåt och det påverkar utformningen av våra arbetsområden och därmed också trafiken i området runt den kommande stationen Göteborgs Haga. Den 1 oktober 2020 stängs möjligheten att köra mellan Sprängkullsgatan och Allén/Parkgatan, vilket betyder att du inte längre kan köra bil mellan Sprängkullsgatan och Parkgatan i Allén. Istället hänvisas du till närliggande gator. 

Trafikomläggningarna i området ger en ökad belastning på Lilla Bergsgatan, men då den fortsatta byggnationen vid Handelshögskolan kommer att medföra en ökad mängd byggtrafik på Vasagatan, är det Trafikverkets och trafikkontorets bedömning att den valda lösningen är den bästa både sett till trafiksäkerheten och framkomligheten i området.

Även trafiken på Haga Kyrkogata genomgår förändringar under hösten. I samband med att Sprängkullsgatan stängs av öppnas stället Haga Kyrkogata för trafik i norrgående riktning från Vasagatan. I samband med våra arbeten kring spårvägsavstängningen har vi också byggt en ny utfart mot Parkgatan vid Smyrnaplan.