Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Johan Rehngren, Göteborgs stadsträdgårdsmästare och tävlingsjuryns ordförande presenterade de fem bidragen vid pressvisningen den 15 januari.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu visas förslagen på gestaltning av stadsrummet vid station Haga

De fem tävlingsförslagen på framtida gestaltning av stadsrummet runt station Haga visas upp på Göteborgs Stadsmuseum 15-29 januari.

I våras bjöd Göteborgs Stad in arkitektteam till en projekttävling för stadsrummet vid Västlänkens station Haga. Tävlingen arrangeras i samarbete med Trafikverket, Västtrafik, Västfastigheter och Sveriges Arkitekter. Tävlingens syfte är att få fram ett gestaltningsförslag med ett tydligt helhetsgrepp och hög kvalitet på gestaltning av stadsrummet runt framtida station Haga.

De fem tävlingsförslagen visas upp på Göteborgs Stadsmuseum under perioden 15 till 29 januari 2020. Utställningen öppnades onsdag 15 januari kl. 13.00 av tävlingsjuryns ordförande Johan Rehngren, tillika Göteborgs Stads Stadsträdgårdsmästare.

I februari 2020 offentliggör juryn det vinnande förslaget. Vem som står bakom respektive tävlingsförslag är hemligt fram till dess, även för juryn.

Bakgrund

Station Haga är en del av Västlänken som började byggas sommaren 2018. Trafikverket ansvarar för den underjordiska stationen och dess uppgångar. Västtrafik bygger ett resecentrum som en sömlös fortsättning av huvuduppgången i Kungsparken. Göteborgs Stad ansvarar för det anslutande stadsrummet. Den 31 januari 2019 antog kommunfullmäktige detaljplanen för området samt tillhörande genomförandebeslut för stadsutveckling. I det senare ingår ett beslut om att investera 660 miljoner kronor i utvecklingen av området.

Ta en närmare titt på bidragen här