Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi sänder informationsmötet 19 november live

För att motverka smittspridning av covid-19 skärpte Folkhälsomyndigheten i slutet av oktober de allmänna råden. En fysisk träff som var planerad till den 19 november är därför inställd, istället sänder vi den live.

Till följd av att Folkhälsomyndigheten skärpte de allmänna rekommendationerna den 29 oktober har vi beslutat att ställa i den informationsträff med allmänheten som var planerad till den 19 november. Inbjudna var boende kring Föreningsgatan, Södra Viktoriagatan och Besvärsgatan. Information om att det fysiska mötet har blivit inställt har gått ut till dem som har skickat in en anmälan.

- I takt med vår framdrift bjuder vi in närboende och verksamhetsutövare till informationsträffar. Men i nuläget känns det bättre att ställa in det fysiska mötet, med tanke på våra besökares och medarbetares hälsa, säger Karin Malmquist, delprojektledare Haga.

Istället kommer vi att sända informationsträffen den 19 november live. Tidigare i oktober skickade vi ut ett informationsblad till boende och verksamheter i området, med en riktad inbjudan till träffen. Vi förlänger nu anmälningstiden till den 17 november, så har ni ännu inte hunnit anmäla er finns fortfarande tid. Den 18 november skickar vi ut en länk till alla som har visat intresse av att delta.

Sändningen sker via Vimeo, som är en webbaserad videodelningtjänst. Under sändningen finns det också möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion. Vi kommer att göra presentationen tillgänglig digital och den digitala versionen kommer att finnas tillgänglig på vår webb inom en vecka från livesändningen.

- Ingen digital lösning slår alternativet att hålla ett fysiskt möte, men vi försöker att hitta lösningar så att vi kommer lite närmare de närboende och verksamheter som kommer att påverkas av våra bergarbeten, säger Karin. ​